ΤΡΙΑ ΒΉΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΉΣΕΙΣ ΚΑΡΙΈΡΑ ΩΣ LIFE COACH

Ως HR professional θα έχεις συνειδητοποιήσει ότι αν θέλει κάποιος να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα, είναι απαραίτητο να κινηθεί έξω από τη ζώνη άνεσής του. Αν θέλει να συμβεί η αλλαγή, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Σε όσους, λοιπόν, έχουν επιλέξει την αλλαγή και θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα καριέρα σχετική με το Life Coaching αξίζει ένα τεράστιο «μπράβο!». Και ακόμα κι αν σε κάποιους η αρχή μοιάζει τρομακτική, ας μην ξεχνούν πως δεν παύει να είναι ταυτόχρονα και συναρπαστική.

Το Life Coaching είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη μαιευτική μέθοδο και τις ερωτήσεις, καθώς το σημαντικό είναι ο καθένας να ανακαλύψει τη δική του αλήθεια, να δώσει τις δικές του απαντήσεις.
Η πρώτη ερώτηση, λοιπόν, που χρειάζεται να κάνει στον εαυτό του είναι: «Γιατί θέλω να γίνω Life Coach;».
Αυτό θα κάνει πολύ καθαρό τον σκοπό που τον καθοδηγεί ώστε να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση με μεγαλύτερη σύνεση. Μην ξεχνάτε πως θα επενδύσετε ενέργεια, χρόνο και χρήματα στις σπουδές και είναι πολύ σημαντικό να είστε ξεκάθαροι σχετικά με τον λόγο που θα το κάνετε. Υπάρχουν διαθέσιμα δωρεάν εργαλεία που θα βοηθήσουν να συνδέσετε την απόφαση με το προσωπικό σας όραμα, όπως π.χ. εργασία με τις αξίες σας.

Το επόμενο βήμα που θα σας συμβούλευα να κάνετε είναι να ξεκινήσετε τις συνεδρίες, ήδη από την περίοδο των σπουδών σας. Αυτή η πρακτική θα σας γεμίσει αυτοπεποίθηση και σιγουριά, καθώς παράλληλα θα παρέχετε βοήθεια, γεγονός που έχει από μόνο του τεράστια αξία. Σε μια διαπιστευμένη σχολή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching (ICF), αυτό θεωρείται δεδομένο. Φροντίστε να επιλέξετε σχολή σπουδών που σας παρέχει τη δυνατότητα να ζήσετε την εμπειρία του coaching το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, θα πρέπει να θυμάστε ότι αφού θα ξεκινήσετε να χτίζετε μια επιχείρηση που έχει στόχο να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, είναι σημαντικό να είναι κερδοφόρα. Επενδύστε στο marketing της επιχείρησής σας, συστηθείτε στον κύκλο σας ως Life Coach, και ξεκινήστε να κάνετε συνεδρίες στο άμεσο περιβάλλον σας ώστε να διαδώσετε την εμπειρία και τα οφέλη του life coaching.
Ποιο είναι το πρώτο βήμα που θα κάνεις ως Coach; Καλή αρχή!

Τζιλ Δούκα MBA, MCC Master Certified Business and Leadership Coach by ICF
Διευθ. Σπουδών Global Academy of Coaching
#1 best selling συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», «Γυναίκα Τώρα» https://globalacademyofcoaching.com

www.facebook.com/ICFGreece www.icfgreece.org Advancing the Art, Science and Practice of Professional Coaching coachfederation.org

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο HR στο τεύχος του Φεβρουαρίου 2023

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *