COACHING ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

HR Professional – IOYΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

Ο International Coaching Federation (ICF) δραστηριοποιείται διεθνώς, πάνω από τρεις δεκαετίες, θέτοντας υψηλά κριτήρια για την εκπαίδευση και την πιστοποίηση επαγγελματιών coaches, με γνώμονα τον κώδικα δεοντολογίας και θεμελιώδεις δεξιότητες στο coaching. Οι ICF coaches έχουν εμπειρία, ικανότητες και μεθόδους να ενδυναμώνουν άτομα και στελέχη μέσα στο σύγχρονο και συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό τοπίο που χαρακτηρίζεται από αστάθεια, αβεβαιότητα, πολυπλοκότητα και ασάφεια (VUCA).
Η ενεργή παρουσία του ICF σε όλες τις ηπείρους έχει εμπλουτίσει εσωτερικά τις δομές του οργανισμού, ο οποίος αφουγκράζεται τον παλμό της εποχής, σχεδιάζει και προσφέρει στα μέλη του εργαλεία προσανατολισμένα στις σύγχρονες ανάγκες: Diversity, Equity & Inclusion, Resilience, Team Coaching κ.λπ. Με βάση τα θεμελιώδη υψηλά κριτήρια του ICF, oι πιστοποιημένοι coaches συμβάλλουν θετικά στο περιβάλλον των επιχειρήσεων μέσω της αυξημένης απόδοσής τους. Επιπλέον, αυτά ακριβώς τα κριτήρια είναι που λειτουργούν ως εχέγγυα επαγγελματισμού στην επιλογή των coaches και διαμορφώνουν κλίμα εμπιστοσύνης στη σχέση τους με τους stakeholders και με τους coachees. Παράλληλα, ευνοείται το Return On Investment (ROI) αναφορικά τόσο με την ποιοτική όσο και με την ποσοτική επίδοση των εργαζομένων, που σύμφωνα με τον ICF θεωρούνται «πλήρεις, δημιουργικοί και πολυμήχανοι».


ICF GREECE

Την ίδια ολιστική προσέγγιση υιοθετεί και ο ICF Greece που 10 χρόνια τώρα υποστηρίζει τη διάδοση της αξίας του επαγγελματικού coaching. Στους στρατηγικούς μας πυλώνες για το 2023 περιλαμβάνονται ενέργειες εσωστρέφειας αλλά και εξωστρέφειας: Αναπτυξιακές δράσεις για coaches όλων των επιπέδων, συνεργασίες με άλλους συλλόγους, συνέργειες με φορείς coaching για την ενίσχυση του επαγγέλματος, συμπερίληψη, καινοτομία και κοινωνική προσφορά.

Η πολύτιμη εθελοντική συμβολή των μελών σε ομάδες εργασίας-επιτροπές κατέστησε δυνατή έως τώρα την υλοποίηση δράσεων όπως: Supervision, mentoring, peer coaching, webinars, environment, career coaching σε φοιτητές, έρευνα Diversity & Inclusion, αλλά και μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις κατά τη διεθνή εβδομάδα coaching (ICW), έναν θεσμό πλέον, ανοιχτό σε μέλη, φίλους και στελέχη από τον χώρο των επιχειρήσεων και του HR. Συνεχίζουμε δυναμικά δίνοντας έμφαση στο coaching υψηλού επιπέδου.

Εκ μέρους του Δ.Σ. ICF GREECE: Λίλιαν Τσιαβού, PhD, Personal
& Executive Coach, ACC, Σοφία Βασιλειάδη, Life & Business
Coach, ACC

Δ.Σ. ICF Greece 2023: Ευγενία Γκουβάτσου, Πρόεδρος, Μαρία
Μαργέτα, Αντιπρόεδρος, Ίρις Μπαλόγλου, Προηγούμενη πρόε-
δρος, Λίλιαν Τσιαβού, Γεν. γραμματέας, Μαρία Γιαρμενίτη, Ταμίας
www.facebook.com/ICFGreece
www.icfgreece.org
Advancing the Art, Science and Practice of Professional Coaching coachfederation.org

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *