• Το Personal Branding κατακτά τις επιχειρήσεις και φέρνει αποτελέσματα

Ως Personal Branding ορίζουμε την εικόνα που υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων όταν σκέφτονται ή μιλούν για εμάς. Είναι ότι εκπροσωπούμε, οι αξίες, ικανότητες, πράξεις, ο τρόπος με τον οποίο «στρατηγικά» προωθούμε τον εαυτό μας. Το Personal Branding ωφελεί τα πρόσωπα αλλά και τις επιχειρήσεις καθώς η εμπιστοσύνη προς αυτές είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φήμη και την προσωπικότητα των στελεχών που την εκπροσωπούν.
Οι σημαντικότεροι λόγοι για να επενδύσουν οι επιχειρήσεις σε εκπαιδεύσεις personal branding είναι:

  1. H «ROI» του Personal Branding: Σύμφωνα με την Altimeter όταν μια εταιρεία επενδύει στο personal branding, τότε «αυξάνεται κατά 27% η αισιοδοξία για την πορεία της, είναι 20% πιο πιθανό να κρατήσει τα στελέχη της και αυξάνεται κατά 40% η πίστη στην ανταγωνιστικότητα της».
  2. Το personal branding ως εργαλείο επιτυχίας: Μελέτη της Hogan ανέδειξε πως η πλειοψηφία των CEOs αποτυγχάνει μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια εξαιτίας του στρες και του λανθασμένου personal branding.Η Deloitte ανέδειξε πως η απώλεια της καλής φήμης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που ανησυχεί τα στελέχη. Ταυτόχρονα το personal branding αποδεικνύεται καθοριστικό για τα νεαρά μέλη ενός οργανισμού που χρειάζεται να τοποθετηθούν ως επαγγελματίες.
  3. Η δημιουργία του καλύτερου επαγγελματικού εαυτού: Η αύξηση της αυτογνωσίας και αυτοπεποίθησης είναι η βάση της ανάδειξης των προσόντων. Καθώς οι εκπαιδεύσεις personal branding περιλαμβάνουν τη στοχοθεσία για την ανάπτυξη καριέρας εντός εταιρείας, οι συμμετέχοντες κινητοποιούνται να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητά τους και να ανελιχθούν.
  4. Ενίσχυση της υπεροχής της επιχείρησης και της εμπιστοσύνης: Ένα στέλεχος μπορεί να μεταδώσει την περηφάνεια που νιώθει σαν εργαζόμενος τόσο στους
    συνεργάτες όσο και στον περίγυρό του μόνο όταν ξέρει πως να προωθήσει τον εαυτό του. Όταν προοδεύει το κάθε στέλεχος ξεχωριστά, προοδεύει και η επιχείρηση συνολικά.

Μαρία Παπάζογλου
Career & Executive Coach, Corporate Trainer, NLP Master Practitioner
mp@mariapapazoglou.com
https://www.linkedin.com/in/mariapapazoglou/
www.facebook.com/ICFGreece
www.icfgreece.org
Advancing the Art, Science and Practice of Professional Coaching coachfederation.org